Boš u Srbiji?

Kompanija Boš (Bosch), poznata po proizvodnji bele tehnike, alata i delova za automobile, planira da podigne fabriku u okolini Inđije, a razgovara se o početnoj investiciji od oko 75 miliona evra. Konačnu odluku nemačka kompanija doneće u septembru, ali prema količini administrativnih poslova koje su do sada povodom te investicije završili, izvesno je da će izgradnja fabrike biti realizovana. "Boš" će fabriku izgraditi u okolini Inđije, ali još nije poznato šta će u njoj proizvoditi s obzirom na to da imaju veliki portfolio proizvoda. Nemačka kompanija javnosti je poznata, pre svega, kao proizvođač bele tehnike, alata i delova za automobile. Puno ime kompanije "Boš" je i "Robert Boš GmbH", po njenom osnivaču koji je biznis pokrenuo 1886. godine u Štutgartu...

Boš u Srbiji?Kompanija Boš (Bosch), poznata po proizvodnji bele tehnike, alata i delova za automobile, planira da podigne fabriku u okolini Inđije, a razgovara se o početnoj investiciji od oko 75 miliona evra, piše nedeljnik "Nin".

Prema pisanju ovog lista konačnu odluku nemačka kompanija doneće u septembru, ali prema količini administrativnih poslova koje su do sada povodom te investicije završili, izvesno je da će izgradnja fabrike biti realizovana.

"Boš" će fabriku izgraditi u okolini Inđije, ali još nije poznato šta će u njoj proizvoditi s obzirom na to da imaju veliki portfolio proizvoda.

Nemačka kompanija javnosti je poznata, pre svega, kao proizvođač bele tehnike, alata i delova za automobile.
Puno ime kompanije "Boš" je i "Robert Boš GmbH", po njenom osnivaču koji je biznis pokrenuo 1886. godine u Štutgartu.

Prema podacima kompanije, prodaja u prošloj godini premašila je 47 milijardi evra, a izvan Nemačke ostvaruju 77 odsto tog novca.

U matičnoj zemlji "Boš" ima 112.000 zaposlenih, dok u inostranstvu zapošljava 164.000 radnika.

Posle gubitka u 2009. od 1,2 milijarde evra, u 2010. Boš je zaradio 2,48 milijardi evra.

Dolazak kompanije "Boš" verovatno će biti pomenut i tokom predstojeće posete nemačke kancelarke Angele Merkel koja u Beograd dolazi 22. i 23. avgusta, piše nedeljnik "Nin".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik